Dessa jävla skulder

Fan vad trött jag blir. Jag är evigt fattig och trots det måste jag betala mer skulder till myndigheter nu än vad jag någonsin gjort tidigare. Först har jag en skatteskuld på 10k som jag på nåt sätt ska få ihop pengar till. Men som om det inte räckte så kommer försäkringskassan och kräver mig på 5000 spänn! När ska ni förstå att jag är student och får in ca 7000 i månaden?!? Ni kan inte ta dessa pengar för då kommer jag att DÖ!

edit:
Jaja, jag vet att jag lagt pengar på resa och grejjer så jag ska väl inte klaga då... Men det suger i alla fall! Så det så ::P

Röstskådespelare

Igår mötte jag upp Emil efter jobbet. Jag har varit i kontakt med ett bolag som dubbar mycket utav de tecknade serier som går på tv och kollat om de är intresserade av lite nya röster. Svaret blev att de alltid söker nya röster och att de gärna tar emot röstprov för framtida casting.

Lät ju hur kul som helst så igår satt jag och Emil och spelade in barnsagor med olika röster :) Emil körde "De tre bockarna Bruse" helt klockrent och jag höll på att garva ihjäl mig! Själv valde jag ett utdrag från "Mästerkatten i stövlarna" där katten fick en härlig Söderdialekt. Emil tyckte att det lät precis som t ex rösten i Pokémon och att jag borde bli en sån där energisk röst som gör reklam för ungdomliga prylar på tv :P

Så fort Emil klippt ihop det skickar vi iväg dem, oavsett vad det blir av det så hade vi väldigt kul åt det vi gjorde. Skulle kunna tänka mig att spela in ändå bara på kul, kanske ge bort till kusinerna eller liknande. Kanske ett tips till alla föräldrar med småbarn hemma att göra? Om man nu skulle vara för trött för att berätta sagan live själv :)

Sömnlös i Sthlm

Lördag natt. Klockan är över fyra. Vill sova men det är helt omöjligt! Gick och la mig vid halv två men var tvungen att gå upp och kolla på tv vid tre för att jag var så uttråkad. Kunde inte somna till tvn heller så nu blir det slösurfa ett tag innan jag gör ett nytt försök.

Gick på bio och såg "I am Legend" idag. Helt ok film, klart sevärd. Will Smith känns alltid proffsig. Drog till Vasa's och käkade middag efteråt och drack lite vin. Köpte Ben & Jerry och åkte hem.

Ja... Och nu är jag här. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz! Hatar insomnia...

Just det! Var på dop idag också :P Daniel och Ida döpte sin son Julian! Hur fint som helst :) Grattis till namnet Julian!

Näe, nu ger jag upp. Tillbaka till att stirra på burken. Imorgon sticker jag ut till Täby en sväng. Peace out.

Sol Sol Sol!

Hurra! Nu har vi ännu en sak att se fram emot! Eftersom jag och Milla fyller år samma vecka så har vi bestämt oss för att hitta på något kul istället för att lägga pengar på presenter så här efter juletider. Idén har resulterat i en sol och bad semester på Playa de las Americanas! Det blir smarrig mat, tennis, strandpromenader, partäy och bränna! Vi sticker i April innan våren kommer till Sverige. Lite av en försmak på sommaren ;P Yay!

image72



Ny lägenhet?

Igår var jag och Camilla å kikade på en lägenhet i Stockholm, på tiden eftersom jag ganska snart måste göra mig av med lyan i Skövde och flytta hem igen (Whoopie!). Lägenheten var verkligen kalasfin! Ensam på sin våning, grymt högt i tak vilket gav bra med rymd. Sovrummet var gigantiskt! Det bästa var nog det nyrenoverade köket, mycket fint! Läget kunde inte vara mycket bättre heller, precis utanför dörren kan man knata ner i tunnelbanan vid tekniska och bussarna till Vaxholm och Norrtälje ligger precis som Roslagsbanan bara tvärs över vägen :P Centralt så det stör och nära till både röda och gröna öppnar upp för rörelsefrihet runtom i stan!

En riktigt najsig 2:a alá 65kvm bara ett stenkast från Humlegården / Stureplan på Östermalm. I can dig it ;)

Håller tummarna, Sthlm here I come!

Inte min dag...

Sedan klockan 9 imorse har jag suttit och försökt blåsa liv i min handikappade dator. Gammal och slö som den var tänkte jag att en formatering vore på sin plats, men jag bedrog mig. Operationen blev för mycket för min puckade dator som nu låst sig i en evig installationsloop. No more computer for me...

Imorgon har jag tenta i programmering vilket känns sådär eftersom jag har noll i skill som kod apa! 8 timmar fram och tillbaka till Skövde kan resultera i en flunk!

Exjobbet stressas på. Jag är för upptagen med allt annat att jag inte hinner med det, vilket resulterar i att det ligger och stressar i bakhuvudet.

Ekonomin ser mörk ut forfarande förstås även om jag överlever. Ska bli skönt med lite csn i slutet av månaden så att jag kan betala bort lite skulder. Sen sitter man där igen utan kosing. Ett extraknäck vore najs!

Extraknäck ja... Nej, jobb finns det inte heller. Ska slå på offensiven och göra lite personbesök runt om i staden snart!

Det är mycket som suger nu men jag betar av problemen ett efter ett och så landar jag antagligen på tassarna igen. After all... Det är ju vad Cippor gör bäst ;)

Ett kungarike för en Frisco!

Jag vet inte vad det är med mig, jag är konstant hungrig! Det behöver inte gå mer än en timme efter att jag ätit så är jag hungrig igen! Och när hungern slår in är det Max's underbara hamburgare; Frisco Burger som jag drömmer om! Jag tror att det beror på att jag inte har ätit hamburgare på väldigt länge nu... Ska banne mig investera i ett glufsmål någondag med en redig 150g från grillen eller kanske göra egna hamburgare hemma :P

image65

Jag läste om en kille i Sverige som gått ner över 30kg genom att bygga sin kost på hamburgare från Max (minimizeme.se). Han har förstås kombinerat hamburgedieten med motion och träning och därmed bantat bort sig, men hans värden är tydligen alldeles prima också. Han hade tydligen ringt upp Max och bett dem sponsra honom med gratis mat... Jag kanske ska göra samma sak fast gå upp i vikt samtidigt som jag tränar???

Sååå hungrig....


Personlig konkurs

Så här vill man INTE att det ska se ut på ens konto i början av januari, -157kr! Det är ju tur att jag har 4 kr sparade på mitt semesterkonto, jag har inte ens råd att åka en station med tunnelbanan ;) Det stinker!




Fattigdom är ingen fröjd... Ni kan hitta mig utanför Åhléns City tillsammans med den galne munspelsdansaren. Skänk gärna en slant!

Nyårsafton på Berns Salonger

Så var det äntligen 2008, året som jag har väntat på! Året då jag äntligen tar min examen, året då jag flyttar tillbaka till Stockholm, året då jag glider tillbaka till yrkeslivet! This is the Year!

Jag firade in det nya året på Berns Salonger under de gigantiska kristallkronorna i den, kvällen till ära, gnistrande Belle Epoque-salen. En underbar 5-rätters supé i asiatisk anda toppad med champagne och konjagare plus en sprakande efterfest. Hela 10 timmars festande blev det ;) Jag såg även till att kartlägga de lite mer anonyma platserna på Berns, jag kommer till exempel aldrig behöva stå i någon wc-kö ever again ;) Det älskar jag verkligen med Berns, även om stället är fullbokat så finns det gott med salar och rum att sväva runt i!

En helt underbar kväll blev det, det var många år sedan jag varit så nöjd över mitt nyårsfirande!

"Det e' så vi göre här i Stockholm..."
image59

"...Två flaskor skumpa på en kväll om de e' bråttom"
image60

Champagne och Rosa Pantern, what else ;)
image61

Och maten då? Berns nyårssupé 2008;

1. Krabbfylld rispappersrulle med burmesisk hummerbisque

Dricka: N.V. ANDRÉ CLOUET GRAND RÈSERVE BRUT


2. Ebi tempura roll, Tuna nigiri, Tandoori ankleverterrin med mangosalsa samt Tabikogratinerad pilgrimsmussla

Dricka: 2005 ENGEL PINOT GRIS RÈSERVE


3. Halstrad Cobia med skaldjursfylld ris- och rättiksrulle samt ingefärsglaserade morötter

Dricka: 2006 YALUMBA "Y" VIOGNIER


4. Japansk BBQ- brässerad oxfilé med anklever- och palsternacksterrin samt grillad grön sparris

Dricka:  2005 CLINE ZINFANDEL


5. Chokladdessert Basia

Dricka: N.V. PEDRO XIMENES


RSS 2.0